---- ==== ** BAYERN LEVERKUSEN - ATLETICO MADRID ** ===== ----

Danes še ena analiza z moje strani. Izbral sem ponovno Špance, ker jih spremljam že leta in leta in mi tak stil nogometa najbolj leži. Danes torej tekma med Leverkusnom in Madridom. Tako kot pri vseh izločilnih bojih bo tudi danes tu taktično tekma zelo natančno zastavljena z jasnimi cilji obeh ekip. Zjutraj sem bral mnenje, nekega priznanega športnega novinarja v katerem je dejal, da bo danes tiste vrste tekma, kjer taktika trenerjev ne bo imela tako velikega vpliva na razplet ravno zaradi teh specifičnih lastnosti obeh ekip, katere sem danes malo raziskal. Bom tako ko včeraj tudi danes začel z nekaj statistike:

1. Madrid je v skupinskem delu zmagal 4/6 tekem (1 remi ter 1 poraz ) ter v tem delu na 6 tekmah zabil 14 golov ( 2,3/tekmo ) ter na 6 tekmah prejel 3 gole. Najboljši strelec Madrida je Manđo s 5 goli. Zdaj pa še statistika, ko je bil Madrid v vlogi gosta.
Torej 3 tekme v gosteh, 1 zmaga, 1 remi in 1 poraz. Na 3/6 tekmah so dali 4 gole in prejeli 3. - * VSE TRI GOLE SO PREJELI NA GOSTOVANJIH LETOS V LP. * -

2. Leverkusen je v skupinskem delu zmagal 3/6 tekem ( 1 remi ter 2 poraza ) ter v tem delu tekmovanja zabil 7 golov ter jih prejel 4. Ne preveč dober izkupiček, pa vendar nas bolj zanimajo podatki, pri katerih je Leverkusen igral doma. Tu beleži 2 zmagi in 1 poraz. Na vseh 3 tekmah na domačem stadionu so dali 5 golov in prejeli 2. Ta podatek nam pove, da so doma res učinkoviti, kar se tiče zabijanja golov. Najboljši strelec pri njih je Heung Min s tremi goli.

*********** Statistika medsebojnih obračunov: *****************

Ti dve ekipi sta med seboj odigrali le 2 tekmi, obe sta se končali z istim rezultatom.

LEVERKUSEN 1: 1 MADRID MADRID 1: 1 LEVERKUSEN

Na eni tekmi je bilo več golov v II. polovici srečanja, medtem, ko je na eni tekmi bilo število golov izenačeno. TU ne morem mimo dejstva, da Leverkusen proti Špancem enostavno ne najde uspeha. Vse tekme, ki so jih odigrali proti Špancem oziroma klubom niso prinesli velikih uspehov.

Pomembno je omeniti, da je Atletico Madrid TOP 3 ekipa, kar se tiče učinkovitosti obrambe. Le 0,5 gola/tekmo. Ta podatek je lahko varljiv - vse 3 prejete zadetke so dobili na eni sami tekmi. Odkril sem tudi eno zanimivost. OBE ekipi največ zadetkov v Ligi prvakov dosežeta med 61 in 75 minuto. Leverkusen pa je 3/4 vseh zadetkov v Ligi prvakov dosegel DOMA.

*********** Izjave trenerjev / motivacija ******************

Tudi danes sem si ob jutranji kavi vzel čas in pregledal konference in izjave trenerjev. Moram povedat, da nič posebnega, kar nebi vsak trener dejal o svojem klubu. Sem pa zasledil taktično mišljenje Simeoneja. Dejal je da si zakrivajo oči vsi, ki gledajo trenutno formo Leverkusna. Sam je pregledal njihovo formo skozi zadnje 4 mesece. Opozoril je na njihovo neverjetno hitro igro na sredini, neverjetni iznajdljivosti pred golom in izkoriščanju prostora. Simeone je tekmo označil kot zelo pomembno in dejal da bodo njegovi varovanci igrali skrajno previdno, VSAJ OD ZAČETKA, je pa dejal, da na prvi tekmi ne bo tvegal niti ene same podaje. -- S tem lahko pričakujemo precej taktično in defenzivno igro z maksimalno 2 goloma na tekmi. Tako da tisti, ki tu igrate OVER, pazljivo.

Motivacija sigurno je, tako na eni strani kot tudi na drugi strani. Simeone se zaveda, da seveda naslov prvaka ostaja odprto vprašanje, se mu pa zdi, da tako Real kot tudi Barcelona ne bosta zapravila svojim možnosti, da naslov osvojita. Tako mu Liga prvakov ostaja edino upanje, da osvoji kakšen pokal ali pride spet do kakšnega bolj odmevnega rezultata. Na drugi strani Leverkusen, ki sicer za zadnjih tednih res kaže slabšo formo, pa vseeno je to klub, ki je kvaliteten, zna izkoristiti kar mu je dano. Še nekaj. Res da je Leverkusen beležil samo 1 zmago na zadnjih 6 prvenstvenih tekmah, vendar verjetno nihče ne gleda na te poraze z druge strani. Imel je nekaj težkih nasprotnikov, od tega 6 GOLOV na zadnjih 2 tekmah. To ni zanemarljiva statistika.

Forma na tehtnici sicer trenutno pade na stran Madrida, vendar zavedati se je potrebno da Leverkusen doma igra drugačno igro, kot jo igra v gosteh.

*********** Dejstva in statistične zanimivosti *****************

Očitno je izmed vas že kdo posumil, da se rad opiram na statistiko. Ni najbolj verodostojen pokazatelj, je pa v večini primerov pravilna.

1. Vse dosedanje tekme so se končale z rezultatom 1 - 1 (več golov 2. pol. 1 x storno)
2. Madrid je do sedaj izgubil LE 1 / 9 tekmo v izločilnih bojih ( finale proti Madridu )
3. Leverkusen je od skupinskega dela napredoval samo 3x, vendar je bil v nadaljevanju vedno poraženec ( Barcelona, Liverpool, PSG )
4.Leverkusen je sicer v LP že 197 minut BREZ danega gola.
5. Moya, letos v LP še ni prejel zadetka. Njegova mreža je nedotaknjena.
6. Atletico brez prejetega gola v LP ostaja že 467 minut, kar je daleč najdlje v LP letos.

************* Forma ekip in poškodbe ******************

Tu dolgo besed ne bom izgubljal. Statistika kaže v prit Madrida. Vendar nasprotniki v španski ligi niso isto kot tekma Lige prvakov. Skrbi me dejstvo da bo Madrid pogrešal KOKEJA, ki je NAJBOLJŠI asistent Madrida in je poskrbel skoraj za 3/4 vseh zadetkov. Pod vprašajem je tudi Arda Turan, vendar sem mnenja , da bo danes zaigral. Pri Leverkusnu bo odsoten streber obrambe Omer Toprak.

Madrid je zadetke v skupinskem delu razdelil tako: 3 tekme kjer je bilo št. zadetkov enako med 1. in 2. polčasu, 2 tekmi kjer je bilo št. zadetkov več v 2. polčasu in 1 tekma kjer je št. zadetkov prevladovalo v 1. polčasu.

Leverkusen je zadetke v skupinskem delu razdelil tako: 4 tekme kjer je bilo več zadetkov v 2. polčasu in 2 tekmi, kjer je bilo št. zadetkov enako.

*********** Mnenje **********************

Moje mnenje glede današnje tekme je da bomo gledali taktičen nogomet, ki bo zaprt, sploh pa izjemno previden v 1. polčasu. Tekma se sicer lahko obrne v katerokoli smer, pa vendar se mi zdi, da veliko zadetkov ne gre pričakovati. Je pa vredno omeniti moj opazek pri Madridu. Manđo in Griezmann... Če bo Madridu steklo in se bo Leverkusen odprl, potem lahko pride do goliade. Gledal sem ju proti Almeriji in Realu. Konstantno iščeta prostor, menjavata položaje in to je bil vzrok da je Real izgubil tako visoko proti Madridu. Enostavno Simeone ve kako zmotiti zadnjo vrsto nasprotnikov. Hitrost, menjava položaja se mu očitno v zadnjih tekmah izplača. Bo danes tudi tako ?

============= TIPS ==================

Madrid Gol ? -- DA ( 1,34 ) @ Estave 8/10
Madrid or Draw ? -- DA ( 1,36 ) @ Estave 7/10

Za najbolj pogumne: Score: 1 - 1 ( 6,00 ) @ Estave 3/10


Lep ogled in srečno!
...see more
Feb 25 aP 14:28-Share-Comment-Like
View all comment (14)
OneLuck
OneLuckVsi tipi LOST.
Feb 25 aP 23:00
Mare0804
Mare0804bad day in the Office. gremo dalje
Feb 26 aA 08:09