GAME TIME--SPECIAL

TIP:19,5 OVER/PREKO

Kyrie Irving---ANALIZA

Pozicija: PG

Visina:1,91 cm

Težina:88 kg

PROFIL IGRAČA

Kyrie Irving igra poziciju razigravača,visinom i težinom upravo je fizički prototip igrača za poziciju PG-a. Njegove prednosti su izuzetan rad nogu i ruku,velika brzina,kordinacija tijela,van serijska kontrola lopte.

Spoj brzine i kontrole lopte omogućava mu da "ode" bilo gdje na terenu,da se poigrava sa fizički jačim i višim igračima,a za ovo prvo podrazumijevam da može da "ode" na bilo koji kraj i zabije ne važno jeli zonska odbrana,čovjek na čovjeka,presing jednostavno taj čovjek može da "ode" bilo gdje i bilo kada i da zabije. Izuzetnom kontrolom lopte "lomi" članke svojim protivnicima i tako sebi gradi izvrsne pozicije za šut.

Pregled igre mu je odličan,pass i asistencija su još uvijek rad u progresu,a ono što čini ovog igrača zaista unikatnim i posebnim jeste strašan spoj brzine,tehnike i talenta..

Ono što čini brzinu i ball handling ubojitim jeste da to dvoje u totalu daju igraču kao Irving mogućnost brzih poena,ili poena na nepostavljenu odbranu kada on kao munja proleti kroz nepostavljenu odbranu protivnika,kada je njegov ball handling toliko dobar da mu braniči ne mogu izbiti loptu, ne mogu ga uhvatit u trapping,a centri dok podignu ruku on je več na obruču..

UTAKMICA VEČERAS:

Da upoznamo "konkurenciju"

Back Court MINESOTA :

PG--Ricky Rubio (1,93 cm) (82 kg)

Rubio je najbolji defanzivac u ovom back court-u Wolfs-a, čovjek nevjerovatnog osjećaja za ukrasti loptu,presječi pass i pročitati protivnika.Fizičkim gabaritima tu su negdje ali je Irvig fizički snažniji,bolje građen i mnogo brži tako da bi Rubio ako ne bude pravovremenih pomaganja i te kako biti u problemu,pogotvo ako se uzme za činjenicu da ni centri i krila kako visoka tako i niska Woflsa ne briljiraju u odbrani..

BACK-UP PG-evi

PG-- JJ.Barea (1,83cm) (79kg)

Miss match,ako bude i malim dijelom meča na Irvingu onda će Wolfsi da budu u velikim problemima,preko njega Uncle Drew može da radi ono što najviše voli--brza prednja promijena,usitni i ubrza dribling,licem prema košu i idemo skok-šut poeni! Kraj!

PG-A.J Price (1,88cm) (92kg)

Ne bih se iznenadio da vidim Price više u igri,fizički jedini može da priđe Irvingu,jake je kao bik za svoju visinu i prema tome mislim da bi mogao fizički da bude največa prijetanja Irvingu! Ma da brzina je na straina Uncla pa prema tome mislim da ni Price u odbrani ne bi bi mnogo efikasniji..

HELP DEFENSE :

Ono što se protiv ovakih igrača koji vole igrati izolaciju i 1 na 1 radi najviše u odbrani jesu pomaganja.Za pomaganje trebaš imati barem jednog defanzizvnog specijalistu idealno na poziciji SG-a kod odbrane PG-a i kvalitetnog blokera ispod koša koji će da zaštiti obruč ali i u isto vrijeme kod Wing trappinga zatvori i dodatno suzi prostor..Minesota to nema pa stoga i neka pomaganje ne znam kako će da izgledaju!

GENERALNO :

Minesota da kažem iskreno nije odigrala lošu odbranu protiv Knicska i OKC,ma da za OKC se zna šta je bilo dok je Melo sinoć pokušao da glumi Jamesa pa je eto odbrana Wolfsa ispada na nivou.Mene najviše brine jako loš šuterski ulazak u sezonu Irvinga,a to je izgledalo ovako:

Protiv Netsa :

Šutirao: 16 Ubacio 4 Postotak 25% POENI: 15

Slobodna bacanja: Šutirano 9 -- Ubačeno 7

Netsi su igrali najviše odbranu čovjeka i 2-3 ZONU-prilagođenu što je Irvingu pružilo dosta problema,kada je kretao da "miješa" na njemu je bio Deron,na ulazima ga je čekao dali Joe Johnson ili Pierce,a obruč je čuvao Garnett. I Williams i Johson pogotovo su "big guards" pa i ne čudi što je Irving imao problema..

Protiv Charlote :

Šutirao: 17 Ubacio: 7 Postotak šuta : 41% POENI:16

Slobodna bacanja: 2 od 5

Catsi' imaju defanzivno jedna jako solidan back court,a helping defense ono o čemu samo gore govorio za njihove standarde jako korektno,Gerald Henderson umije da odigra odbranu, MKG je napravio karijeru na odbrani,a Kemba Walker je fizički za PG dosta jak..Ipak nisu Catsi zaustavili Uncle Drew-a on je zaustavio sam sebe..

Protiv INDIANE

Šutirao: 17 Ubacio 6 Postotak: 35%FG POENI: 15

Slobodna bacanja 2 od 4

Sve se zna oko odbrane Indiane ali je Irving opet sebi gradio odliče pozicije ali jednostavno šut nije išao..

ZAKLJUČAK:

Prema svemu viđenom i navedenom Irvig ima potrebu minutažu u prosjeku 35 minuta po utakmici,15 šuteva u prosjeku po utakmici,a protiv fizički jačih i močnijih back coourta odigrao je sasvim solidno.Lično ne vidim da ga Minesota može da zaustavi,jedino ako on sam sebe ne zasutavi..

TIP:19,5 OVER/PREKO
...see more
Nov 04 aP 22:44-Share-Comment-Like