Zbroj poena 136,5 tip: MANJE

Utakmica u kojoj bi obrane morale biti u prvom planu

INFO: Brojke bi najbolje trebale pokazati kakva se utakmica sprema danas u Trieru. Domaćini su u posljednja četiri susreta postizali 51, 65, 61 i 66 poena, dok su gosti iz Frankfurta primali 60, 64, 67 i 47. Nije iznenađujuće da je Trier nanizao četiri poraza, a Skylinersi su upisali isto toliko pobjeda. U prvom njihovom srazu u sezoni ukupno je bilo postignuto 108 poena. Trier prosječno postiže tek nešto više od 67 poena po susretu i najslabiji je u ligi, dok Frankfurt po susretu ubacuje 68,5 i treći je najslabiji u toj kategoriji.

Domaćini su trenutno na omjeru 10:21 što im ipak daje dovoljni odmak od opasne zone i tri kola prije kraja čini se da su razriješili svoje brige što se tiče ostanka u prvoligaškom društvu. No, forma je jako loša. Trier je u srijedu kod Giessena još jednom odigrao jako loše. Posebno je bio napadački očajan u drugom dijelu kada je uspio postići samo 27 poena. Trica kao i obično nije funkcionirala na pravi način (4/15). Solidan učinak imali su samo šuter Philip Zwiener (14 poena) i centar Maik Zirbes (11).

Trener domaćina Henrik Rödl osvrnuo se na današnje protivnike:

- Frankfurt je jako loše započeo sezonu, no zadnjih tjedana igraju jako dobro u skladu sa kvalitetom koju posjeduju. Žele osigurati nastup u doigravanju i za to će im trebati pobjeda u današnjem susretu. Zbog toga će nam biti jako teško.

Gosti su u zadnje vrijeme u sjajnoj formi. Od kraja veljače i pobjede nad Bayernom krenula je njihova velika serija u sklopu koje su pobjeđivali i velike favorite kao što su bili Bamberg i Ulm. Četiri slavlja u nizu omogućilo im je da trenutno zauzmu sedmo mjesto u poretku i doigravanje je realna opcija. Naravno, konkurencija je velika, no posljednje izvedbe Skylinersa jako su obećavajuće. Posebno je dominantan taj klub u obrani. Od spomenute utakmice protiv Bayerna, odnosno u zadnjih devet susreta, taj klub prosječno prima samo 59,66 poena.

U srijedu je izrazito ofenzivni Hagen limitirao na samo 47 poena, u prvih 20 minuta dopustio im je tek 17. Prisilio je protivnike na 20 izgubljenih lopti, a u napadu u centru pozornosti bili su play Devin Gibson sa 16 i krilni centar Jermareo Davidson sa 14 poena.

- Hagen i Trier ne mogu se uspoređivati. Dok je Hagen izrazito ofenzivno orijentirana momčad, Trier je jedna od najboljih defenzivnih ekipa u ligi. Moramo biti mentalno spremni na susret protiv momčadi koja igra agresivnu obranu i malo toga poklanja. Osim toga, kod kuće uvijek igraju bolje nego u gostima. Zbog svih tih stvari očekujem jako tešku utakmicu za nas - izjavio je trener Muli Katzurin.
...see more
Apr 15 aP 12:24-Share-Comment-Like
swagg
swaggWIN
Apr 28 aA 10:10